Re-integratie en letselschadetrajecten

STAC heeft jarenlange ervaring met zowel 1-ste spoor re-integratietrajecten als begeleidingstrajecten bij letselschade. bij deze laatste groep speelt re-integratie via een arbeidsdeskundige ook regelmatig een belangrijke rol. 

Re-integratie – Ik wil (weer) gaan werken

Indien er sprake is van arbeidsongeschiktheid, maar de verwachting is dat het werk in de (nabije) toekomst weer geheel of gedeeltelijk kan worden hervat, wordt een intake uitgevoerd om te beoordelen waar de cliënt zijn meeste beperkingen ondervindt. Is dit aan het houdings- en/of bewegingsapparaat, mentale aspecten, werkgebonden problemen zoals verhoogde werkdruk, slechte werkplek of niet adequate werkhouding. Al deze factoren kunnen verzuim veroorzaken of onderhouden.
Vervolgens wordt een keuze gemaakt uit de verschillende modules om het gezondheidsprobleem optimaal te kunnen begeleiden. De keuze van het interventie-traject met bijbehorende modules vindt plaats naar aanleiding van de gegevens zoals verkregen tijdens de intake.

Letselschadetrajecten

Als er in het geval van letselschade sprake is van langdurig aanhoudende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat weten we dat er vaak sprake is van multi-factoriele problematiek. Oftewel de klachten worden door allerlei factoren in stand gehouden.
Als er bij een letselschadezaak ook een probleem is op het gebied van inzetbaarheid in arbeid is er ook regelmatig een arbeidsdeskundige bij het traject betrokken.
STAC kan behulpzaam zijn door het inzetten van een multidisciplinaire intake en alle aspecten van het gezondheidsprobleem in kaart brengen. Van daaruit kan, indien van toepassing, een passend interventievoorstel worden gedaan. 

De arbeidsdeskundige zal, indien van toepassing, nauw betrokken worden bij de gemaakte keuzes, evaluaties en re-integratie van betrokkene. We werken daarbij graag met een zogenaamd 3 gesprek om een en ander goed op elkaar af te stemmen.

Waarom een re-integratie of letselschadetraject volgen?

De re-integratie eigen werk(gever) is bedoeld voor diegenen waarbij terugkeer naar de eigen werkplek de doelstelling is.
Meer informatie over de genoemde modules vind u in ons productblad interventieprogramma’s.
Productblad: Interventieprogramma’s