Specialisatie oncologie, COPD en claudicatio

Oncologie
STAC is aangesloten bij FyNeOn. Het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn) is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte.
De in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte. Omdat de behandeldoelen per fase verschillen vereist dit specifieke kennis en vaardigheden van de fysiotherapeut. Ook voor vragen over bewegen tijdens kankerbehandeling of persoonlijke begeleiding in de curatieve, palliatieve en/of terminale fase van de ziekte of behandeling kunt u terecht bij de FyNeOn fysiotherapeut. Via ‘Vind een Fysiotherapeut’ vindt u direct een up-to-date lijst van aangesloten, gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Kijk voor meer informatie eventueel op de website van FyNeOn.

STAC is tevens aangesloten bij Onconet. Onconet streeft ernaar dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Onconet.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met STAC op 0164-630145 of reageren via het contactformulier.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Fysiotherapeut Monique Quaytaal op 0164-630145 of m.quaytaal@stac.nl of
Ergotherapeut Marjet Nooteboom op 0164-630145 of m.nooteboom@stac.nl

COPD
STAC participeert al jaren in de COPD ketenzorg West-Brabant die destijds is opgezet vanuit longrevalidatiecentrum Schoondonck (Revant) in Breda. Doelstelling is een goede opvolging te realiseren voor mensen die bij Revant longrevalidatie hebben gevolgd en de oefentherapie in de nabije woonomgeving dienen voort te zetten. Zodoende zijn de fysiotherapeuten bijgeschoold om deze behandelingen te kunnen aanbieden.
Het is echter niet noodzakelijk om vooraf revalidatie te hebben gevolgd. Als uw huisarts of specialist het in overleg met u zinvol acht om in verband met COPD fysiotherapeutisch behandeld te worden kan hij u hiervoor verwijzen naar STAC. Samen met u stellen wij dan een passend behandelplan op.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met STAC op 0164-630145 of reageren via het contactformulier.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Fysiotherapeut Koen van Oevelen op 0164-630145 of k.vanoevelen@stac.nl.

Factsheet COPD

Claudicatio
STAC is aangesloten bij ClaudicatioNet. ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.
Fysiotherapeuten dienen te voldoen aan strenge selectiecriteria om zich aan te kunnen sluiten bij ClaudicatioNet. Op deze manier bent U verzekerd van de beste zorg.
Kijk voor meer informatie eventueel op de website van ClaudicatioNet.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met STAC op 0164-630145 of reageren via het contactformulier.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Fysiotherapeut Kim de Bruijn op 0164-630145 of k.debruijn@stac.nl.

Factsheet Claudicatio