Arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig rapport heeft u nodig als een medewerker langer dan een jaar verzuimd. Het rapport is verplicht, maar is zeker ook nuttig bij het vervolg van de re-integratie. Het geeft een onafhankelijk beeld van de mogelijkheden van de zieke medewerker zowel binnen de eigen organisatie als daar buiten.

Arbeidsdeskundig rapport

Als een medewerker langer ziek is dan een jaar is het tijd om te bepalen welk werk nog wel mogelijk is. Door een grondige analyse van het eigen werk en alle andere werkzaamheden binnen de organisatie verzorgt de arbeidsdeskundige voor een onafhankelijk inzicht in de mogelijkheden van de werknemer. Het rapport zal duidelijkheid bieden in vaak een moeilijke periode voor zowel de werknemer als de werkgever. Daarnaast kan het rapport dienen als basis voor de verdere re-integratie en voor het compleet maken van het re-integratie dossier voor het UWV.

Wanneer geconstateerd wordt dat de werknemer niet in staat is te hervatten in eigen werk OF in een andere passende functie bij de huidige werkgever kan het voorstel van de arbeidsdeskundige zijn om een 2e spoor traject te starten. ( Doelstelling 2e spoortraject: Plaatsing in een functie bij andere werkgever).

CONTACT